miercuri, februarie 13, 2013

Tort De Ciocolata -Amandina

Special pentru toti iubitorii de ciocolata si amandine :)

Ingrediente
Blat: 8 oua
8 linnguri zahar
8 linguri faina
2 linguri cacao
1 lingurita nes
o lingura esenta de rom,
1 plicuet praf de copt,
un praf de sare
Batem tare albusurile cu un praf de sare.
Adaugam zaharul
Urmeaza galbenusurile,romul,faina,cacaoa,praful de copt,nesul si batem foarte bine.Punem intr-o tava rotunda sau in forma de inima,daca aveti,daca nu aveti tava in forma de inima ,atunci puteti face un blat rotund si api taiati in forma de inima si dam la cuptor la foc mediu.

Lasam sa se raceasca,apoi il taiem.
Crema:
Un pachet si inca jumatate de unt sau margarina Unirea pentru ptajituri,
3 linguri cacao,
2 lingurite nes,
o lingura esenta de rom,
o cana de zahar,
100 ml frisca lichida

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei,adica moale.Il vom mixa foarte bine cu zaharul pana devine mai cremos.Adaugam cacao,nes si esenta si mixam bine ,bine de tot pana obtinem o crema.
Adaugam putin cate putin frisca lichida si mixam pana o incorporam pe toata.
Siropul:
o cana de apa,
4 linguri zahar,
o lingurita nes,
o lingura esenta de rom.

Vom pune toate ingredientele pe foc sa le incanzim bine pana topim zaharul si nesul.
Glazura:
jumatate de pachet de unt,
4 linguri zahar,
4 linguri cacao
50 gr ciocolata amaruie
Punem totul pe foc si topim bine,fara a fierbe.

Dupa ce blatul a fost taiat,punem prima parte pe o tava si insiropam cu sirop,daugam crema,iar o felie de blat,insiropam,crema si iar blat insiropat.
Cat este putin calduta glazura si moale,vom turna pe tort si lasam sa curga putin pe margini.
Nivelam frumos deasupra ,ornam cu frisca,cacao si cateva boabe de visine din visinata si dam la rece :)
Pur si simplu delicios :)
Pofta buna si spor la treaba ;)















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...